Wet en regelgeving
volgens de wet DBA zijn er twee mogelijkheden om te werken met ZZPers, door tussenkomst, ofwel er wordt werk aangenomen door de aannemer en uitgevoerd door de ZZPer, dit mag in regie.
De overeenkomst die wordt aangegaan is tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. De opdrachtgever mag niet aansturen maar mag wel de kwaliteit eisen bespreken, de voortgang van de werkzaamheden en eisen op het gebied van materialen etc.
De zelfstandige is zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de werkzaamheden, dit mag immers worden verwacht van een professionele vakkracht, en ook is hij zelf verantwoordelijk voor onverhoopt gemaakte schade.
Wij monitoren o.a. of een ZZPer een bedrijfsaansprakelijkheid verzekering heeft afgesloten. Daarnaast zorgen wij voor een geldig uittreksel KvK, VCA, en controleren wij de identiteit en nationaliteit.
De tweede vorm is bemiddeling, dit is ons vak. Er ontstaat dan een drietrap samenwerking welke overeenkomt met de wet en regelgeving.
Wij sluiten hiervoor de juiste overeenkomst met onze ZZPer en de opdrachtgever. Vervolgens bevestigen wij per opdracht de overeenkomst tussen beide partijen, de werklocatie en een omschrijving van
de werkzaamheden.
De vergoeding voor onze dienstverlening is een marge tussen het bedrag wat wordt betaald aan de ZZPer en het bedrag wat wordt overeengekomen met de opdrachtgever. Deze marge factureren wij bovenop
het uurtarief van de ZZPer en het resterende betalen wij uit aan de ZZPer in de vorm van voorfinanciering.